Formulare web

Vizitatorii site-ului dvs. nu vor mai fi străini. În schimb, ei vor deveni înregistrări de Prospect în SOMACRM.

Creați un formular web și copiați-l pe site-ul dvs. Ca urmare, vizitatorii site-ului vor putea deveni Prospects în SOMACRM. Puteți crea un formular nou sau activa unul existent pe site-ul dvs. Acest lucru este deosebit de interesant pentru membrii echipelor de vânzări și marketing, deoarece joacă un rol important în generarea de prospecti.

Crearea formularelor web

Se spune că un site web cu un formular web este cel mai simplu mod de a aduna și înregistra prospecti. Pentru a crea unul pentru dvs., va trebui să completați câteva câmpuri care vor apărea pe formularul web și câmpuri care sunt intenționat ascunse.

Urmați acești pași simpli pentru a crea un formular web:

  1. Faceți clic pe pictograma roată din colțul din dreapta sus.
  2. Faceți clic pe Setări CRM.
  3. Faceți clic pe Setările suplimentare din meniul derulant din stânga.
  4. Faceți clic pe Formulare web. Puteți face clic pe pictograma cu bold pentru a crea un shortcut pe pagina principală a setărilor.
  5. Faceți clic pe Adăugați înregistrare.

Veți fi direcționat în vizualizarea Creare formular web nou. Veți găsi câmpuri în două grupe diferite în această vizualizare. Câmpurile din grupul „Date formular web” sunt următoarele:

  1. Numele formularului web: Introduceți un nume unic pentru formularul web. Este doar pentru informațiile dvs.
  2. URL de revenire: Introduceți un URL către care utilizatorii vor fi navigați după ce vor trimite detaliile.
  3. Stare: Faceți clic pe caseta de selectare pentru a activa formularul web. O puteți dezactiva dacă decideți să nu utilizați formularul web.
  4. Notă: Dacă doriți să adăugați mai multe detalii despre formularul web, doar pentru informațiile dvs.
  5. Modul: Alegeți modulul în care trebuie creată înregistrarea. SOMA poate utiliza formularul web pentru a crea prospecti, contacte, companii, oportunități, cereri sau furnizori.
  6. Responsabil: Alegeți un utilizator sau un grup care va fi responsabil pentru înregistrări.
  7. Activare Captcha: Activarea Captcha protejează site-ul dvs. de boți care ar putea crea prospecti inutili. Este recomandat să o activați.

Câmpul pe care l-ați ales din grupul „Datele câmpurilor Prospect” va apărea pe formularul web atunci când îl integrați pe site-ul dvs., cu excepția cazului în care ați eliminat deja codul HTML din fișier. Puteți selecta câmpurile care vor apărea pe formularul web făcând clic pe butonul Adăugați câmpuri.
Notă! Câmpurile obligatorii vor fi selectate automat.

Distribuitor rotativ: Această opțiune vă permite să atribuiți prospectii noi creați din formularul web diferitelor utilizatori din CRM. Puteți selecta utilizatori din lista de utilizatori din dreapta. După ce ultimul utilizator este atribuit, următorul prospect va fi atribuit primei persoane din lista de utilizatori și procesul va continua astfel.

Adăugare câmpuri: Adăugați câte un câmp din opțiunile disponibile, în ordinea în care doriți să apară pe formularul web. După adăugare, veți putea să rearanjați câmpurile făcând clic pe butonul Adăugați câmpuri și trăgând câmpurile. După rearanjare, asigurați-vă că faceți clic pe butonul Salvați ordinea câmpurilor.

  1. Obligatoriu: Bifați caseta pentru a face câmpul obligatoriu pentru utilizator.
  2. Ascuns: Aceste câmpuri sunt de obicei utilizate împreună cu valoarea de Suprascriere. Scopul acestora este de a atribui o valoare fixă unui câmp atunci când se creează o înregistrare din formularul web.

De exemplu, dacă doriți să știți din ce sursă provine un Prospect, selectați câmpul „Sursa Prospect” din formularul web, dar ascundeți-l și alegeți o valoare de omitere. Acum, când utilizatorul trimite formularul, nu va vedea câmpul „Sursa Prospect” (dacă este ascuns), iar când se creează un Prospect, va arăta sursa Prospectului, dacă această valoare a fost aleasă ca suprascrisă.

  1. Numele câmpului: Câmpurile care au fost selectate în Adăugarea câmpurilor vor apărea în această coloană.
  2. Valoarea de Suprascriere: Valoarea pe care o introduceți aici va suprascrie valoarea introdusă de utilizator.
  3. Webform Field Reference: Acest câmp poate fi util atunci când faceți maparea cu un alt CMS, cum ar fi WordPress. Numele câmpului trebuie să fie același cu câmpul de referință al formularului web.

Notă! Dacă doriți să mapati formularele deja existente cu SOMACRM, va trebui să schimbați numele câmpurilor în formularele existente conform numelui câmpului de referință al formularului web. Valorile vor fi disponibile în vizualizarea detaliată a înregistrării formularului web în SOMACRM.
De exemplu, câmpul „Nume” va fi denumit „nume” în câmpul de referință al formularului web.

  1. Acum faceți clic pe Salvați pentru a actualiza modificările. După salvare, două câmpuri vor fi actualizate automat în vizualizarea listelor.
  2. Public AZ: Valoarea din acest câmp este utilizată pentru a crea o legătură între formularul actual și formularul SOMA.
  3. Formular procesor URL: Valoarea din acest câmp definește locația modulului unde trebuie trimise informațiile.